22 Nisan 2025 14:33

Eş Başkanlar Şedal ve Zeydan beraat etti

Yerlerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, kent dışındaki seçmenlere yaptıkları çağrı nedeniyle yargılandıkları davadan beraat etti.

Eş Başkanlar Şedal ve Zeydan beraat etti

Fotoğraf: MA

Yerlerine 15 Şubat'ta kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile DEM Partili Muhsin Furat hakkında, 31 Mart 2024 seçimleri öncesi kent dışındaki seçmenlere yaptıkları çağrı nedeniyle dava açılmıştı.

"Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanuna muhalefet" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Van Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Eş Başkanlar ve Fuat duruşmaya katılmadı.

 Savcı, 3 isim hakkında beraat talep etti. Mahkeme heyeti, beraat kararı verdi. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

TÜPRAŞ’ta öfke büyüyor

TÜPRAŞ’ta öfke büyüyor

Erdoğan-Şimşek programını arkasına alan Koç Holdingin TÜPRAŞ’ta düşük zam dayatması işçilerin öfkesini büyüttü. Yüzde 28 zammı kabul etmeyen işçiler, 4 rafineride eylem yaparak ücretlerdeki erimenin karşılanmasını istedi. 1 Mayıs’ı toplu sözleşme mücadelesiyle karşılayan işçiler, etkili eylem kararları alınmasını istiyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Aile Bakanlığı, “aile yılı” kapsamında düşük gelirli ve üç çocuklu ailelere TOGG için uzun vadeli finansman sağlayacağını duyurdu

Evrensel'i Takip Et